De Vastgoed markt

Wanneer men overweegt een stuk onroerend goed te kopen voor eigen gebruik of als investering in onroerend goed, zijn er een paar dingen waar men op moet letten. Het aantal te koop aangeboden eigendommen stijgt voortdurend in een snel tempo. Zo groeit in een bepaald gebied elk jaar het aantal beschikbare te kopen eigendommen tot het project in kwestie het verwachte rendement begint op te leveren. In een dergelijk scenario is het niet verwonderlijk dat de prijs van het onroerend goed met zo’n hoge snelheid stijgt. De potentiële investering is hoog, maar het is mogelijk dat u de waarde van uw onroerend goed niet kunt verhogen door een nieuw gedeelte toe te voegen, hoewel het een optie is. Elke andere beschikbare optie voor het verhogen van uw investering is even duur en riskant.

Flavured in bewaakte Nixon oneens, termijnleningen bieden een zeer interessante oplossing. Maar, hoe kunt u er zeker van zijn dat u in de juiste richting gaat? De Chinezen hebben zich altijd laten leiden door de Vijf Gele of de Soc toast, terwijl de vastgoedsector zich vandaag de dag daaraan heeft aangepast. De vastgoedsector is een commodity-markt zoals elke andere grondstof, en net zoals een commodity-markt zal hij waarschijnlijk een wisselwerking vertonen zoals gedurende twee decennia het geval was. Vanaf hier, wat heeft de toekomst in petto? Wat sommige mensen zich niet realiseren is dat naarmate het enthousiasme voor woningbouw afneemt, weinig financieel draagkrachtige mensen met groene vingers in staat zullen zijn om het soort onroerend goed te kopen dat zij als investering willen. Naarmate de bouwopbrengsten blijven dalen, zullen er marktaanpassingen moeten komen die van invloed kunnen zijn op de waardering van huizen en gebouwen ten gunste van zowel potentiële huizenkopers als nieuwe bouwers.

De huizenmarkt zou tijdens de recessie kunnen vertragen of zelfs verdubbelen omdat de prijzen blijven dalen. Dit is niet voor niets, want rond januari 2007 hebben de huizenprijzen hun laagste niveau bereikt sinds de geboorte van de vastgoedmarkt. Analisten op het moment waren terughoudend, zoals ze waren angstig om te zien de markt niveaus behouden hun gestage stijging als het was snel opraken van essentieel nieuwe mogelijkheden. Hoewel de zaken behoorlijk leken te vertragen, markeerde het begin van 2007 het begin van potentieel gelijke kansen voor vastgoedbeleggers, vooral in het kielzog van de subprime-crisis die door de Amerikaanse huizensector werd ontketend. Toen de investeringen opdroogden, begonnen de prijzen langzaam te stijgen tot hun vorige niveaus. Over het algemeen was de stijging minder dan verwacht en gunstig voor potentiële investeerders.

Is dit nog nuttige informatie. Voor degenen onder u die in het beleggingsveld zitten, wat betekent het wanneer waarderingen consequent naar beneden zijn gegaan? Het is goed nieuws. Mensen kopen aandelen op lange termijn en zelfs op korte termijn. Waarom niet kijken hoe de beleggingsmarkt eruit ziet en waar deze in de komende maanden een snelle stijging zal maken. In tegenstelling tot wat sommige investeringsgoeroes geloven, moeten we in een wereld met een gemiddelde recessie van 2006-2010 veerkrachtig zijn. Aangezien zo veel mensen krap bij kas zitten, lijkt vastgoed een markt te zijn waar ze ‘voorwaardelijk’ aan kunnen vasthouden. De waarheid is, dat wanneer je de toekomst vergelijkt met wat je vandaag meemaakt, wat er vandaag in de vastgoedmarkt gebeurt, gemakkelijk zal overtreffen wat er zou gebeuren in een meer optimistische markt in 2007. De waarheid van de woningmarkt is niet stil te staan bij de huidige realiteit, je hoeft alleen maar gefocust te blijven om ervoor te zorgen dat je op het juiste spoor zit.

Dit artikel is niet om iemand bang te maken met de waarheid, maar het is om huiseigenaren te laten weten dat ze drastische veranderingen kunnen aanbrengen in de manier waarop ze denken over onroerend goed. Ongeacht of u een groot of klein budget hebt, de resultaten die u zult krijgen kunnen aanzienlijk zijn. Iedereen zal genieten van de producten en kwaliteiten die u kunt creëren, en deze zullen u en uw gezin in de loop der jaren goed van pas komen. Het verfraaien van de ruimtes waarin u woont is belangrijk om een aantal redenen. Maar wat belangrijker is, met een paar verstandige investeringen kunt u uw levenskwaliteit voor de komende jaren verbeteren.