Wat doet een videograaf?

bij de voorbereiding van de gemonteerde beelden.

Projectbeschrijving:

Om verwarring weg te nemen over wat een videograaf doet als het gaat om het uitbrengen van een film: terwijl “film” de technische term is voor digitale makelaarvideo, verwijst de term “video” naar beelden, niet alleen van een tv- of computerscherm, maar ook van film, dat een digitale weergave in hoge resolutie is van het geluid dat is opgenomen door iemand die voor een camera zit.

Nogmaals, video verwijst zowel naar de videovorm – in dit geval het videosignaal dat uit de camera komt en het productieproces zelf – als naar het geluid. Dus wanneer iemand u probeert uit te leggen dat een videograaf “geluidsframes neemt en deze verwerkt tot een videobestand”, kunt u zich afvragen: Hoe doet een videograaf dit precies?

… en wat kan een videograaf doen?

Een video-editor neemt het geluid uit het videobestand, zoekt frames van hetzelfde geluid waarvoor de belangrijkste parameters gemakkelijk kunnen worden geanalyseerd, en zoekt vervolgens welke delen van dat frame overeenkomen met bepaalde beelden, in dit geval het beeld van een gezicht dat het onderwerp van de video voorstelt.

Beschrijving van het proces:

Videografen nemen geluidsframes, verwijderen randen, zoomen in op een specifiek punt, snijden grote gebieden weg, snijden jaren oude AFV’s ondersteboven, scannen freeze-frames, converteren video on the fly zoals effect, kleurenanalyse en normalisatie, en maken alle frame-informatie naadloos en begrijpelijk.

Ze bewerken ook audio, componeren filmische texturen om de sfeer te bepalen, bewerken tussen sequenties en de montage begint.

Wat is de workflow voor videografen?

Videografen halen geluid uit videobestanden en maken ze toegankelijk voor montagedoeleinden.

Het waar, wat, waarom en hoe is een redactioneel proces waarbij een videograaf evenveel betrokken is als een beatmaker of regisseur. Sommige ‘actie’ in de montage wordt ofwel door een cameraman ofwel door een videograaf uitgevoerd. Bij filmmaken is er een duidelijke hiĆ«rarchie.